Kategorier
Problem & Lösningar

Använda GPO för att skapa VPN koppling i Windows Vista

Det är möjligt att skapa VPN kopplingar (VPN Connection) med hjälp av GPO:er om man installerar Group Policy Extensions for Windows XP eller Windows Vista. Det har dock varit problem med att kopplingarna man skapar blir ofullständiga. VPN kopplingen har ingen bindning till IPv4 eller IPv6 och man har således varit tvungen att kryssa i dessa kopplingar på varje maskin man vill använda VPN kopplingarna på varför funktionen varit i stort sett oanvändbar.

image

Den 16 september kom Microsoft med en uppdatering kallad “Group Policy Preferences Client-Side Extension Hotfix Rollup” som löser problemet (faktiskt). Tyvärr är uppdateringen i form av en hotfix varför den måste laddas ner och installeras på maskinerna och då den åtminstone inte ännu kommit som uppdatering i Windows Update eller WSUS (Microsoft Update Catalog) så får man komma på något annat sätt att installera den på. T.ex. med System Center Configuration Manager eller System Center Essentials. På Windows XP är detta enkelt då fixen är en .exe-fil men på Vista kommer uppdateringen som en .msu-fil (Microsoft Update) vilken jag ännu inte hittat något bra sätt att automatisera installationen av i System Center.

Denna bugg verkar inte drabba Windows 7

Se mer information på Microsofts hemsida.

http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/974266

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *