Kategorier
Problem & Lösningar

Office 365 verifiering av domännamn

Jag har just svurit lite över Office 365 och deras validering av domännamn. För att bevisa att man är ägare till ett domännamn har man två alternativ:

  1. Skapa ett TXT record med en viss text under ditt domännamn.
  2. Skapa ett MX-record mot ett visst namn som slutar på “.invalid”.

Jag har hittills testat Telia och Loopia och ingen av dessa ger dig möjlighet att skapa något av ovanstående två alternativ.

Varken Loopia eller Telia tillåter dig att lägga in ett MX-record mot en adress som slutar på “.invalid”. Man kan inte direkt klandra dem för det.

Telia låter dig bara skapa A, CNAME och MX-poster, där finns inte ens valet att skapa TXT-poster. Loopia låter dig skapa TXT-poster, men tyvärr inte direkt under din domän (@-poster).

Loopias kundtjänst la till TXT-posten efter ett enkelt mail (svar inom 10 minuter som vanligt), men Telia svarade: “för att lägga till poster i DNS-en loggar du in i vår kontrollpanel”.

Ibland blir man så trött…

Ett svar på ”Office 365 verifiering av domännamn”

Här får jag rätta mig själv lite…

Det går utmärkt att skapa TXT-records i Telias kontrollpanel, man måste bara hitta ”Advanced” knappen först.

Det verkar även som om det går att skapa TXT-records direkt i roten för ditt domännamn hos Loopia, jag måste varit helt under isen när jag höll på med detta.

Men en sak som jag lärt mig är att MX-pekaren som du skall skapa behöver inte sluta på .invalid. Du kan lägga på ditt eget domännamn efter .invalid, t ex kodordet-som-ms-bestämt.invalid.mydomain.com.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *