Kategorier
Okategoriserade

Använda Exporer View och RoboCopy för att flytta filer till SharePoint

RoboCopy är ett verktyg för filkopiering som finns med i Windows från Vista och framåt. Det har en betydligt äldre historia än så, men förut fick man ladda hem ett “resource kit” från Microsoft för att komma över det.

Jag satt idag och skulle flytta in en större filstruktur från en delad katalog till ett dokumentbibliotek i Microsoft SharePoint. För att göra det brukar jag använda Exporer View i SharePoint:

image

Då får man upp dokumentbiblioteket i en vanlig utforskare:

image

Tekniken som används för detta kallas WebbDav som (extremt förenklat) är ett fildelningsprotokoll över HTTP. Windows innehåller en WebbDav-klient.

En nackdel när man försöker kopiera stora strukturer till SharePoint är att man ibland tappar kontakten. Filkopieringen i Explorer är inte så bra på att hantera omstarter eller nya försök, så därför rekommenderar jag att man plockar fram gamla hederliga RoboCopy.

RoboCopy har inget inbyggt stöd för WebbDav, så för att kunna använda det måste vi ansluta dokumentbiblioteket som en nätverksenhet i Windows:

image

Nu kan man plocka RoboCopy:

image

Windows emulerar här SMB över WebbDav och det finns tyvärr en del saker att ta hänsyn till. Mer om detta i denna artikel.

Ett svar på ”Använda Exporer View och RoboCopy för att flytta filer till SharePoint”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *