Kategorier
Problem & Lösningar

SQL Management Studio Login Failed på Windows Server 2008

Jag fick ett supportsamtal idag där en kund försökte använda SQL Management Studio mot en lokal databas men inte lyckades logga in. Installationen är en SQL 2005 Standard Edition installerad på Windows Server 2008 Standard edition (32 bit).

När man försöker logga in med Windows Authentication får man felmeddelandet ”Can not connect to [Servername]. Additional Information: Login failed for user [Username]. (Microsoft SQL Server error 18456).

Personen i fråga använde ett konto som jag vet har behörighet. Det underliga var att det fungerade med SQL Management Studio från en annan server än de lokala. Problemet går att går runt om du högerklickar på ikonen för Management Studio och väljer ”Run as Administrator”. Det är med andra ord säkert ett problem för alla som kör SQL 2005 på Windows 2008?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *