Kategorier
Okategoriserade

Öppna registerfiler från annan dator

Innan jag ominstallerade min dator nyligen tog jag en säkerhetskopia på hela hårddisken med hjälp av Ghost. Strax därefter behövde jag ett lösenord till en applikation jag använde innan jag ominstallerade datorn.

Efter lite letande insåg jag att lösenordet jag behövde sparades i klartext i registret. En lösning vore att:

1. Ta en säkerhetskopia på min nya windows-installation.

2. Återställa den gamla windows-installationen.

3. Starta datorn, hitta lösenordet i registret.

4. Återställa min nya windows-installation från säkerhetskopian.

Efter lite efterforskningar hittade jag ett enklare sätt. Registret i din dator är trots allt endast filer på din hårddisk. Om du kan ladda över dessa filer till en annan dator går det utmärkt att öppna dem med hjälp av RegEdit.exe.

Med hjälp av programmet GhostWalker bläddrade jag genom säkerhetskopian av min gamla windows-installation. Under varje användarprofil finns en dold systemfil som heter NTUSER.DAT som innehåller användarens register.

För att öppna en NTUSER.DAT startar du RegEdit.exe och markerar nyckeln HKEY_USERS:

image0011

Välj sedan Arkiv/Läs in Registreringsdatafil och bläddra fram till filen NTUSER.DAT. Du blir nu frågad under vilket nyckelnamn du vill läsa in filen, det spelar egentligen inte någon roll vad du kallar den.

image002

Nu är registerfilen tillgänglig för att bläddra i:

image003

Du kan även öppna andra registerfiler från andra datorer. Du hittar normalt de datorspecifika registerfilerna under C:WindowsSystem32Config.

OBS! För att RegEdit skall lyckas läsa in registerfilen måste den laddas in under rätt typ. För att till exempel läsa in HKEY_LOCAL_MACHINE från en annan dator måste du markera HKEY_LOCAL_MACHINE i RegEdit och sedan välja Läs in Registreringsdatafil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *