Kategorier
Problem & Lösningar

Datorn vaknar ur viloläge fast den inte borde

Min dator med Windows Vista Business har haft en irriterande egenhet: Ofta slår jag igen locket när jag har arbetat klart. Datorn går då ner i viloläge, precis som jag vill. Problemet uppstår när jag vill packa ihop datorn för att lägga ner den i väskan.

När jag drar ut min externa USB-mus (jag har aldrig riktigt gillat touchpads) så vaknar datorn ur viloläge, trots att jag inte har fällt upp skärmen. Detta innebär att jag måste ta ner datorn i viloläge igen för att kunna stoppa ner den i väskan. Idag fick jag nog och tänkte försöka lösa detta. Google gav som vanligt svaret, det visade sig vara ganska enkelt.

Anslut den USB-enhet som du upplever problemet med och starta sedan enhetshanteraren. Högerklicka på enheten och välj Egenskaper. Ta bort krysset från “Tillåt att den här enheten tar datorn ur vänteläge”.

image0012

Så här i efterhand känns det lite surt att jag väntade så länge med att leta efter en lösning på detta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *