Kategorier
Problem & Lösningar

Byta namn på nätverkskort – namnet finns redan

Om man ansluter nya nätverkskort eller flyttar över en färdiginstallerad hårddisk i en annan hårdvara så kommer Windows att skapa nya nätverkanslutningar. Dessa kommer att få siffran 2 efter namnet, t ex “Anslutning till lokalt nätverk 2” eller “Local Area Connection 2”.

image

Om man som jag retar sig på detaljer så vill man inte att det enda nätverkskortet heter “Anslutning till lokalt nätverk 2”. Man kan högerklicka och döpa om en nätverksanslutning, men försöker du använda det ursprungliga namnet så får man meddelandet “Det går inte att byta namn på den här anslutningen. En anslutning med det angivna namnet finns redan. Ange ett annat namn.”.

image

Detta beror på att det gamla nätverkskortet fortfarande finns kvar i registret. För att radera det startar du REGEDIT och går till [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}].

Under denna nyckel hittar du en undernyckel för varje nätverkanslutning. Gå igenom dem och kontrollera Connection\Name för var och en tills du hittar det namn du vill radera. Radera hela nyckeln, i mitt exempel nedan skall du radera {560AEC00-1ECA-4831-B6A0-4FEF12509180} för att frigöra namnet “Local Area Connection”.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *