Kategorier
Problem & Lösningar

WWAN i Windows 7 på Compaq 6910p

Vi har ett antal HP datorer av modell Compaq 6910p som vi har installerat Windows 7 på. Det mesta fungerar bra, men vi har haft problem med det inbyggda WWAN-adaptern (3G-modemet, mobilt bredband). Adaptern heter ”HP hs2300 HSDPA Broadband Wireless Network”. När man installerade den senaste drivrutinen för Windows Vista uppstår följande problem:

Om datorn har varit i strömsparläge kan man inte längre använda det mobila bredbandet. Man måste starta om datorn för att kunna koppla upp sig igen.

Fjärrskrivbord (remote desktop) fungerar inte utan hänger sig när man försöker ansluta.

Det går att få igång drivrutinen igen om man väljer att installera en äldre version än den gällande. Jag installerade SP35886A och fick då version 2.0.10.0 av drivrutinen, det har fungerat för mig. SP35886A finns inte under 6910p på HPs hemsida, man får leta bland lite andra HP-modeller för att hitta den.

WWAN är en av sakerna som faktiskt skiljer sig mellan Vista och Windows 7, så det är inte helt otroligt att det kommer en uppdaterad drivrutin inom snar framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *