Kategorier
Problem & Lösningar

Sökning fungerar inte i SharePoint

Jag gjorde en quick-and-dirty installation av Windows SharePoint Services (WSS 3.0) idag att använda för en kund-demonstration. När jag hade skapat min lilla site och provade sök-funktionen möttes jag av följande felmeddelande:

Det går inte att slutföra sökningen eftersom den här webbplatsen inte har tilldelats en indexerare. Kontakta administratören om du vill ha mer information.

För det första var inte sök-tjänsten startad. Den finnn i “Central administration för SharePoint 3.0″ under “ÅtgärderTjänster på servern”. För att starta tjänsten blev jag tvungen att konfigurera konton för databasåtkomst och innehållsindexering, med detta är ganska självförklarande.

Nästa steg var lite svårare. Efter en hel del letande visade det sig att man måste ange vilken sökserver som skall användas. Detta sitter under “ProgramhanteringInnehållsdatabaser”, inte direkt det första stället jag letade på.

Sedan fungerade allt perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *