Kategorier
Okategoriserade

Fel språk vid fjärranslutning till terminalserver via RDP

Fick problem att alla RDP sessioner till servrar använder engelsk teckentabell istället för svensk som jag använder lokalt på min klientdator (Windows 8).

Efter lite googlande och felsökning visar det sig att det är registervärdet HKCU\Keyboard Layout\Preload\1 som blivit korrupt. Värdet ska vara 0000041d för svenskt tangentbord men har utav någon anledning blivit a000041d. Efter att ha ändrat värdet till rätt värde och loggat ut och in igen så funkar det som det ska igen.

Det går att tvinga en teckentabell på serversidan med registervärdet HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout\IgnoreRemoteKeyboardLayout men det löser inte mitt problem då jag inte vill ändra på alla servrar utan vill få servern att acceptera det språk jag använder lokalt på klientdatorn.

keybaoard preload

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *