Kategorier
Okategoriserade

Förhindra att datorn vaknar till liv i väskan

På sista tiden har min dator gått igång i väskan vid flera tillfällen, men överhettning som följd. När jag tänkte efter vad som förändrats insåg jag att detta sammanfaller med inköpet av en ny extern trådlös mus.

Några snabba tester bekräftade mina misstankar: Ett klick med musen väger datorn ur strömsparläget. Musens radiosändare är mycket liten och lämnas därför alltid kvar i datorn. Knapparna trycks ner när musen förvaras i väskan och vips har du en smärre härdsmälta.

Som tur är kan funktionen enkelt stängas av. Gå in i device manager och leta reda på din enhet och ta bort krysset från “Tillåt att den här enheten tar datorn ur vänteläge”.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *