Kategorier
Okategoriserade

Mappa om tangenter på Deltaco TB-611

Jag gick på en riktig nit för ett tag sedan, en nit som kallas Deltaco TB-611.

image

Detta lilla, till synes trevliga tangentbord, kostar endast 150 kr. Visst känns det lite plastigt, men det ser helt OK ut för sitt pris. Men det har en stor nackdel som jag inte noterade förrän jag började använda det.

Det saknar vänster shift-tangent. Det enda detta tangentbord duger till är pekfingervalsen.

När ilskan lagt sig började jag fundera på problemet, det borde gå att göra något åt. Man kan mappa om tangenterna via registret, och efter lite googlande hittade jag denna artikel.

Jag har nu förberett en liten registry-fil som återställer vänster shift-tangent.

Men vad gör man då av tangenten för “<>|” ? Grundproblemet är helt enkelt att tangentbordet har för få tangenter för jag valde att mappa den till tangenten bredvid backspace. Jag använder inte framåt- och bakåtfnuttarna på min media-dator, så jag klarar mig utan dem.

Vill du använda min modifierade tangentbordslayout kan du ladda hem registry-filen här.

Ladda ner filen här: RemapDeltacoTB611.reg

Efter att du har kört ovanstående regfil måste du logga ut och in igen för att ändringen skall börja gälla.

Följande tangenter kommer att påverkas:

image  image

3 svar på ”Mappa om tangenter på Deltaco TB-611”

Denna registryfil är för Windows 7, men funkar troligen både på äldre och senare versioner.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *