TechBlog

Teknik och filosofi

Nytt freeware – Bin2Vbs

inga kommentarer

Idag har jag arbetat med installation av ett system i en Windows-server där man av säkerhetsskäl spärrat möjligheten att kopiera filer från klienten över fjärrskrivbord.

Efter ett tag blev det mycket enerverande, jag behövde verkligen några filer från min lokala dator.

Efter lite funderande så skapade jag ett enkelt program som kodar filer till Base64 och gjorde ett enkelt VB-script som konverterade tillbaka filen igen. Detta gjorde att jag kunde flytta in filer till servern jag jobbade med genom att klippa och klistra text (vilket VAR tillåtet i den miljö jag jobbade).

Men varför stanna där?

Med lite vidareutveckling så skapade mitt program ett VB-script som innehåller BÅDE filen och själva dekodern.

image

image

Filen blir 25% större när man kodar den med Base64, och dekodern lägger till ytterligare ungefär 3kB.

Av kalle

maj 27th, 2017 at 8:18 e m

Postat i Hemmakodat

Kommentera