TechBlog

Teknik och filosofi

Kan inte ändra lösenord i Remote Desktop

inga kommentarer

Idag ödslade jag en timme på nedanstående problem: Jag skulle byta lösenordet för min användare när jag var inloggad I ett fjärrskrivbord.

Hur jag än försökte fick jag bara nedanstående felmeddelande:

“Det går inte att uppdatera lösenordet. Värdet som angetts för det nya lösenordet uppfyller inte domänens begränsningar vad beträffar längd, komplexitet eller restriktioner för användning av samma lösenord som tidigare.”

image

Genom att ändra lösenordspolicyn för domänen en inställning i taget lyckades jag hitta problemet, och det är inte något av det som står uppradat i felmeddelandet.

Problemet var att jag som administratör redan satt ett lösenord för användarkontot tidigare idag, och då får användaren inte själv byta lösenord samma dag. Denna inställning heter “Minimum password age”, men jag rekommenderar att låta den vara kvar.

Av kalle

oktober 24th, 2016 at 10:12 f m

Postat i Okategoriserade

Kommentera